Din kundvagn

Din kundvagn är tom

Check out these collections.

Vilken utrustning behöver jag för att göra espresso?

Vilken utrustning behöver jag för att göra espresso?

Utrustning du behöver som barista

Det utrustning du behöver som barista beror på vilken typ av dryck du gör. För de flesta behöver du en helautomatisk espressomaskin eller en halvautomatisk maskin med en kaffekvarn och olika storlekar på kannor. Du kan också behöva filtre och många andra produkter, detta beror på om du vill göra drycker som cappuccino och latte.

Några av de viktiga barista-verktygen du behöver inkluderar:

Tamper

Vissa tamprar är bättre än andra. En tamper av bra kvalitet hjälper dig att göra en perfekt kaffe. Dess uppgift är att pressa kaffegruvorna jämnt ner så att det pressas rätt. Notera att det rekommenderade trycket du ska applicera är 15 kg. Här är vår lista över tamprar.

Filterhållare:

En viktig del av utrustningen som används för själva bryggningen i din espressomaskin. De kommer i olika storlekar, de vanligaste är 58mm och 54mm. Filterhållaren placeras i espressomaskinen. Korgen i filterhållaren är där kaffegruvorna placeras. Här finns det också ett par olika varianter. Det finns till exempel enkel och dubbel shotskorgar, samt enkel och dubbel shotsdubbelväggskorgar. Dubbelväggskorgar används för bryggning med kaffe som inte är malet färskt. Kolla på våra kaffefilterhållare.

Tamping matta:

En tampningsmattaär där du lägger din tamper på när du tampar kaffegruvorna. Den hjälper till att skydda din bordsskiva och gör rengöringen enklare. Det finns en del olika tampningsmattor, vissa är gjorda i silikon medan andra är gjorda i mer exklusivt trä. Klicka här för att se våra tampningsmattor av högsta kvalitet.

Tamper Station: 

Om din espressomaskin inte har en inbyggd tamper, måste du ha ett ställe att förvara och använda din tamper. En tamperstation är ett fantastiskt sätt att hålla din tamper organiserad och inom räckhåll. Kolla in tamperstationer här.

Mjölkkanna:

Dessa kannor är speciellt designade för att värma upp och skumma mjölken. De har en spout som gör det enkelt att hälla mjölken i din kopp, och ett handtag som hålls svalt att röra vid. Att använda vissa av dem är en lek tack vare temperaturens mätare på kannan. Det finns också olika storlekar och mjölkkannor med mätetal på sidan. Skaffa dig ett par mjölkkannor här.

Doseringstillbehör:

Du behöver olika doseringstillbehör, såsom en doseringstratt och en doseringbehållare. Dessa används för att mäta ut kaffebönorna som går i varje espresso-skott. De används för att se till att kaffebönorna inte sprider sig överallt under förberedelsesprocessen. Det finns trattar som kan höja filterhållaren så att kaffebönorna inte sprider sig, och trattar som passar i kvarnen på specifika modeller som Sage. Klicka här för att se mer.

Knockbox:

En knockbox används för att slå ut det använda kaffebönorna från filterhållaren. Det är ett praktiskt sätt att kasta bort använda kaffebönorna och hålla din arbetsplats ren. Knockboxar finns i en mängd olika varianter, från olika storlekar till olika utseenden till hur lyxiga de känns. Vi har ett stort utbud av knockboxar här.

Kaffevåg:

Hemligheten bakom att göra utmärkt kaffe ligger i att välja rätt mängd kaffebönor. För att göra det enklare behöver du använda en kaffevåg. Det kommer inte bara hjälpa dig att välja rätt mängd bönor, utan kommer också hjälpa dig att göra den perfekta koppen kaffe varje morgon. Här är våra toppkvalitets kaffevågar

 

Tampa ditt kaffe - det rätta sättet att göra det

Älskar du espresso-kaffe? Om ja, då vet du säkert hur viktigt det är att se till att din kaffe är ordentligt tampad. Att tampen dina kaffebönor är avgörande för att göra en bra kopp kaffe.

Om du inte tampar din kaffe kommer vattnet inte att kunna extrahera alla smakerna från kaffebönorna. Det kommer att resultera i en svag och vattnig kopp kaffe. Att tampen din kaffe säkerställer att all smak extraheras, vilket resulterar i en rik och smakfull kopp kaffe.

Så hur tampar du din kaffe?


Du behöver hitta en tamper som är rätt storlek för din filterhållare. Om du har en 54mm filterhållare behöver du använda en 54mm eller 53mm tamper. Skillnaden mellan de två storlekarna är att 54mm är storleken på filterhållaren och 53mm är storleken på tamperen så att den ska kunna passa in i 54mm filterhållaren. Om du har en 58mm filterhållare behöver du använda en motsvarande 58mm tamper.

Sedan maler du kaffebönorna ner i filterhållaren. Se till att kaffet är jämnt fördelat i filtret. När kaffet är i filterhållaren är det dags att tampen det.

Placera tamperen ovanpå kaffet och tryck ner ordentligt. Du vill säkerställa att bönorna är komprimerade, men inte för mycket. Det perfekta trycket att tillämpa är 15 kg!.

Använd en våg för att mäta trycket. Ta sedan bort tamperen och brygg din kopp kaffe. Det är en bra idé att ha en kaffevåg så att du kan justera nästa kopp.

 

Det finns också så kallade kalibrerade tamperer, som har en inbyggd fjäder som ger efter när det rätta trycket uppnåtts. Det kan vara en stor hjälp eftersom det gör att man alltid får det rätta trycket.

 

En kaffefördelare är ett verktyg som används för att fördela kaffet i filterhållaren. Den används för att se till att det inte skapas kanaler i kaffet där vattnet lättare kan rinna igenom och därmed inte allt kaffe extraheras. Här hittar du dem.

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Tillbaka till Guides